Day 13: Your favourite writer

Lempikirjailijoitani ovat ehdottomasti John Irving, Tove Jansson ja L.M. Montgomery.

Kenenkään heidän koko tuotantoa en ole lukenut kokonaan, Tove Janssonia eniten ja vain Muumi-kirjojen muodossa. Minua kiinnostaisi lukea hänen muitakin kirjojaan ja siirrynkin niihin varmaan Muumien jälkeen. Ihailen Tove Janssonin Muumi-kirjoissa hänen mielikuvitustaan ja upeaa kuvitusta.

L.M. Montgomerylta olen lukenut vasta kaksi kirjaa (ellen pienenä ole lukenut jotain, en ainakaan muista), mutta pidän hänestä jo nyt aivan valtavasti! Sormet syyhyen odotan pääseväni käsiksi hyllyssä odottavaan kolmanteen Anna-kirjaan, Annan unelmavuosiin.

John Irving on näistä kolmesta ehkä kaikista paras. Häneltäkään en ole lukenut montaa kirjaa, mutta ensimmäinen lukemani, Garpin maailma, teki minuun sen verran kovan vaikutuksen, että olin heti myyty. Rakastan Irvingin huumoria, moniulotteisia ja persoonallisia henkilöhahmoja ja kirjojen erikoisia tapahtumia. 

Nyt lukemaan ympäristöhistoriaa, joka on pääsykoekirjani aiheena (onneksi teksti ei ole lähelläkään kuivaa!). Kirjan luettuani ajattelin tuoda sen myös tänne, sillä kirja on varsin ajankohtainen, kun ympäristöasiat kiinnostavat ihmisiä nykyään enemmän.

Tunnisteet: