Tervetuloa uuteen Lukuisaan!


Olen kirjoittanut kirjablogia pian kahdeksan vuotta. Tästä on tullut minulle vuosien aikana rakas harrastus ja luonnollinen jatke lukemiselle. Nyt on aika isommille muutoksille, joita olen pyöritellyt mielessäni lähes koko tämän vuoden ajan.

Suurin muutos on, että Lukuisa muuttaa pois Bloggerista ja siirtyy omalle palvelimelle. Tämä näkyy teille lukijoille siten, että Lukuisan ulkoasu muuttuu aika radikaalisti ja Bloggerin blogspot.fi-pääte ei enää toimi (tai toimii, mutta se johtaa tänne, ei uuteen blogiin). Jatkossa blogiini pääsee vain osoitteella www.lukuisa.com.

Jos siis seuraat minua esimerkiksi Bloggerin tai jonkin muun RSS-lukijan kautta osoitteella www.lukuisa.blogspot.fi, se ei enää jatkossa toimi, vaan sinun tulee päivittää tietoihin osoitteeksi www.lukuisa.com. Jos tulit lukemaan tätä postausta Bloggerin tai RSS-lukijan kautta, silloin todennäköisesti seuraat minua vanhalla osoitteella, sillä lukuisa.com domain on jo siirtynyt ohjaamaan uuteen blogiini.


Miksi sitten halusin muuttaa pois Bloggerista, muun kuin pelkän muutoksen tai vaihtelunhalun vuoksi? Palvelimeni alustana toimii Wordpress. Se on joustavampi, monipuolisempi ja visuaalisempi kuin Blogger. Wordpressissä voit tehdä enemmän ja helpommin, ja sitä kehitetään koko ajan. Blogger alustana on tuntunut minusta jo pitkään liian rajoittavalta ja vanhanaikaiselta. En ole saanut siitä enää irti sitä mitä haluaisin saada. Visuaalisuudesta on tullut minulle yhä tärkeämpi asia ja pystyn toteuttamaan sitä paremmin Wordpressin avulla.

Alustan ja ulkoasun muuttumisen lisäksi Lukuisa muuttuu myös sisällöllisesti, mutta vain hieman. Tähän asti Lukuisa on sisältänyt lähinnä kirja-arvioita. Jatkossakin aion keskittyä pääsääntöisesti niihin, mutta aion kirjoittaa välillä jostain muustakin, esimerkiksi yleisesti lukemisesta ja kirjallisuudesta tai muusta kulttuurista, kuten musiikista tai muista taiteista. Aika näyttää, mihin suuntaan uusi Lukuisa muotoutuu.

Vähän jännittää miten kaikki tulee toimimaan, mutta tiedän, että muutos on tarpeen. Olisi ihanaa, jos seuraisitte minua uuteen blogikotiini! Olen kirjoittanut sinne jo tekstin, jossa esittelen tarkemmin koko sivustoa. Vanhatkin jutut ovat siellä toki yhä olemassa.

Nähdään siis jatkossa uudessa Lukuisassa osoitteessa www.lukuisa.com!

Tunnisteet: