Kolmen kirjan haaste

Hurja hassu lukija haastoi minut kertomaan, mitkä kolme bloggaamaani kirjaa lukisin uudestaan.
 
Olen aloittanut Lukuisan pitämisen melkein viisi vuotta sitten, joten valinnanvaraa uusintoihin kyllä riittäisi. Harvemmin kuitenkaan luen mitään toistamiseen tai en ainakaan kovin pian. Olen kyllä leikitellyt ajatuksella, mutta pelottaa, että onko joku jo vuosia sitten lukemani ja lempparikseni päätynyt kirja enää yhtä hyvä, pilaanko sen toisella lukukerralla. Lukemattomiakin kirjoja on loputtomasti enkä vain malta pysähtyä uudestaan suosikkieni äärelle, mikä on kieltämättä vähän hassua. Ei kai tässä nyt niin kiire ole? Luinhan viime ja tämän vuoden aikana Harry Potteritkin uudelleen läpi.
 
Kun tosissani mietin, mitkä kirjat oikeasti voisin lukea uudelleen juuri NYT, päädyin lopulta näihin kolmeen:

Claudie Gallay: Tyrskyt
Ajattelin jo alkuvuodesta lukevani tämän suosikkini uudelleen tänä kesänä. Nyt kuitenkin tuntuu siltä, etten haluakaan lukea sitä ihan vielä. Syksy tuntuu kirjalle paremmalta ajankohdalta, joten ehkä luen sen sitten silloin. En enää muista kovin hyvin kirjan tarinaa, mutta tunnelma on pysynyt vahvasti muistoissani.
 
Katja Kettu: Kätilö
Tämänkin suunnittelin lukevani ennen syyskuussa tulevaa elokuvaa, jotta tarina olisi paremmin muistissani, mutta en vielä tiedä luenko. Joka tapauksessa ainakin voisin kuvitella lukevani sen uudestaan vaikka nyt heti, sillä ensimmäinen lukukerta jätti sellaisen tunteen, että kirjasta voisi saada irti vielä enemmän toisella lukukerralla.
 
Tove Jansson: Muumipapan urotyöt
Muumit kestävät aikaa ja Muumipapan urotyöt on suosikkini muumikirjoista. En keksi mitään syytä, miksen haluaisi, pystyisi tai jaksaisi lukea kirjaa uudelleen.
 
Haastan seuraavat kolme blogia ja neljä bloggaajaa kertomaan, mitkä kolme blogiajan kirjaansa he lukisivat uudelleen:

Katri / La petite lectrice
Jenni / Kirjakirppu
Anna & Sonja / Lukemisen kartasto

Tunnisteet: