Ota riski ja rakastu kirjaan

 
Kirjamielellä-blogin Marjiksen lanseeraama Ota riski ja rakastu kirjaan -haaste on vyörynyt läpi kirjablogien ja haaste haksahti minullekin Bibliofilen Disalta. Kiitos Disalle! Hän haastoi minut lukemaan J. Fenimore Cooperin klassikon Viimeinen mohikaani. O-ou, nyt mennään kirjallisen mukavuusalueeni ulkopuolelle, mutta eihän sitä tiedä millaiseksi yllätykseksi kirja lopulta osoittautuukaan? Yritän saada kirjan käsiini ja luettua sen tässä kesän aikana.

Kuten alla olevissa säännöissä sanotaan, minun täytyy haastaa myös Disa lukemaan jokin kirja. Disa ei ole vielä kauaa pitänyt kirjablogiaan, joten en tarkalleen tiedä hänen kirjamaustaan, mutta TBR 100 -lista antaa osviittaa. Halusin kuitenkin valita sellaisen kirjan, jota ei hänen TBR 100 -listaltaan löydy, sillä nehän hän joka tapauksessa haluaa ja aikoo joskus lukea. Hetken mietiskeltyäni omia suosikkejani, päätän haastaa Disan lukemaan John Irvingin Garpin maailman. Jos Disa olet jo lukenut Garpin, niin pyydä uusi kirja. :)

Haasteen laitan eteenpäin La petite lectricen Katrille. Haastan hänet lukemaan Max Brooksin Sukupolvi Z. Zombisodan aikakirjat. Muistaakseni Katri pyysi joskus blogissaan suosittelemaan muun muassa kauhukirjallisuutta, joten tässäpä oiva tilaisuus lukea yhdenlainen kauhukirjallisuuden edustaja. :)

Lopuksi vielä haasteen säännöt:

1. Joudut lukemaan haastajasi sinulle määräämän kirjan. Jos olet jo lukenut sen, voit pyytää haastajalta uuden kirjan.
2. Vastavuoroisesti sinä saat määrätä haastajallesi yhden kirjan luettavaksi.
3. Samalla voit siirtää haasteen eteenpäin ja määrätä vähintään yhdelle kanssabloggarillesi kirjan luettavaksi. Hän puolestaan saa tämän jälkeen määrätä sinulle takaisin yhden luettavan kirjan. Jos olet todellinen riskinottaja, haasta niin moni kuin uskallat! Muista, että joudut myös lukemaan kirjat, jotka he määräävät sinulle.

Kun lähetät haasteen eteenpäin, kopioi mukaan myös säännöt ja haasteen kuva. Haasteesta saa myös kieltäytyä, jos on jo esimerkiksi ehtinyt tai ei vain halua osallistua. Silloin haastaja voi siirtää haasteen jollekulle toiselle.

Tunnisteet: