International Dylan Thomas Prize 2017: lyhytlista


Alle 39-vuotiaalle kirjailijalle annettavan International Dylan Thomas Prizen tämänvuotinen lyhytlista julkistettiin tänään. Palkinnon ehdokkaat ovat olleet minusta koko alkuvuoden kiinnostavimpia, joten jännittävää nähdä, millaiseen lyhytlistaan on päädytty. Löydät pitkälistan vielä täältä.

Sen pidemmittä puheitta, katsotaan lyhytlista:


Anuk Arudpragasam: The Story of a Brief Marriage

Kirja kertoo pikaisesti solmitusta avioliitosta srilankalaisella pakolaisleirillä keskellä maata repivää sisällissotaa. Tarina sijoittuu vain yhteen vuorokauteen.


Alys Conran: Pigeon

Traaginen, mutta silti hauska ja ennen kaikkea intensiivinen tarina lapsuuden ystävyydestä ja rikkoutumisesta. Tarina sijoittuu Walesiin.

 

Luke Kennard: Cain

Runokokoelma, jonka runoihin kietoutuu erikoisella tavalla Ensimmäinen Mooseksen kirja.

 

Fiona McFarlane: The High Places

Novelleja, joissa liikutaan eri maanosissa, ajoissa ja genreissä, ja jotka kertovat erilaisista tunteista ja olemassaolosta.

 

Sarah Perry: The Essex Serpent

Leskeksi jäänyt Cora Seaborne muuttaa Lontoosta Aldwinterin pitäjään Essexiin. Kylä menee sekaisin, kun huhut myyttisen, ihmiselämiä riistävän Essexin käärmeen paluusta alkavat levitä. Cora on haltioissaan, mutta pastori Will uskoo paniikin johtuvan kyläläisten moraalisesta heikkoudesta.

 

Callan Wink: Dog Run Moon: Stories

Novellikokoelma, jonka herkät, hauskat ja voimakkaat tarinat sijoittuvat Länsi-Yhdysvaltoihin.

––

Mielenkiintoinen lyhytlista! Moni sellainen kirja, jonka ajattelin olevan mukana, jäikin pois. Olisin kuvitellut ainakin Yaa Gyasin romaanin Homegoing ja Safiya Sinclairin runoteoksen Cannibal olevan mukana, sillä Homegoing on kirja, jota on hehkutettu ja hehkutettu, ja Cannibal vaikuttaa taas todella ravistelevalta. Conranin Pigeon, Perryn The Essex Serpent ja Winkin Dog Run Moon : Stories ovat lyhytlistan suosikkini.

Mitä mieltä te olette lyhytlistasta?

Lue vielä lyhytlistan tiedote täältä. Voittaja julistetaan 10. toukokuuta.

Tunnisteet: ,