Baileys Women's Prize for Fiction 2016: voittaja


Baileys-kirjallisuuspalkinnon lyhytlistan julkistuksesta on jo sen verran aikaa, että täytyi ihan vilkaista, mitä kirjaa olen silloin veikannut voittajaksi. No, en näemmä erityisemmin mitään, mutta uskoin, ettei ainakaan Hanya Yanagiharan A Little Life voita, vaikka se kaiketi oli monen ennakkosuosikki. Cynthia Bondin Ruby ja Elizabeth McKenzien The Portable Veblen olivat ja ovat yhä minusta lyhytlistan kiinnostavimmat kirjat. Valitettavasti kumpikaan niistä ei voittanut, vaan eilen illalla palkittu voittaja olikin lopulta...


Lisa McInerney: The Glorious Heresies

Tarinan keskiössä on Ryan, viisitoistavuotias diileri, joka ei halua päätyä alkoholisti-isänsä kaltaiseksi. On myös prostituoitu, murhaaja ja gangsteri, ja he kaikki liittyvät käsillä olevaan murhaan.

Jännittävä valinta! Baileysin tuomaristo osaa yllättää. The Glorious Heresies on irlantilaisen Lisa McInerneyn esikoinen, hauska ja synkkä, kielellisesti taidokas romaani.

Jää nähtäväksi, milloin tulen lukemaan McInerneyn teoksen vai luenko ollenkaan. Se ei kuitenkaan lähtökohtaisesti ollut minusta lyhytlistan kiinnostavimpia kirjoja. Luen kuitenkin mielenkiinnolla, mitä muut ovat olleet ja tulevat olemaan siitä mieltä. Onko kukaan teistä jo lukenut tätä kirjaa?

Tunnisteet: ,