Baileys Women's Prize for Fiction 2016: lyhytlista


Iik, Baileysin lyhytlista on nyt julki! Pidin monelle romaanille peukkuja, siis etenkin niille, jotka mainitsin kiinnostavimmiksi pitkälistan yhteydessä. Vähän alkoi naurattaa, sillä lyhytlistalle ei päässyt näistä minua eniten kiinnostavimmista romaaneista oikeastaan yksikään. No, laadukasta kirjallisuutta nämä valitutkin ovat, ihan varmasti. Lue lisää täältä.

Baileysin lyhytlistan kuusi romaania ovat:


Cynthia Bond: Ruby

Paljon kärsinyt Ruby jättää tukahduttavan teksasilaisen kotikaupunkinsa heti kun vain pystyy ja muuttaa New Yorkiin nähdäkseen edes vilaukselta äitinsä punaiset hiukset ja vihreät silmät. Myöhemmin, 30-vuotiaana, Ruby joutuu kuitenkin palaamaan kotiseuduilleen ja kohtaamaan menneisyytensä.


Anne Enright: The Green Road

Muun muassa Man Booker -ehdokkaana ollut romaani kertoo Madiganin perheen matriarkasta ja hänen neljästä lapsestaan, jotka kohtaavat toisensa eräänä jouluna.


Lisa McInerney: The Glorious Heresies

Tarinan keskiössä on Ryan, viisitoistavuotias diileri, joka ei halua päätyä alkoholisti-isänsä kaltaiseksi. On myös prostituoitu, murhaaja ja gangsteri, ja he kaikki liittyvät käsillä olevaan murhaan.


Elizabeth McKenzie: The Portable Veblen

Veblen on nainen, joka puhuu oravien kanssa ja suutelee kukkia. Hän on juuri kihlautunut neurologina työskentelevän Paulin kanssa, mutta molempien perheet ja muut ongelmat koettelevat suhdetta. Mihin perheemme päättyvät, mistä alamme me?



Hannah Rothschild: The Improbability of Love

Annie McDee on nuori, vasta poikaystävästään eronnut nainen, jonka romukaupasta äskettäin ostama maalaus paljastuukin kauan kadoksissa olleeksi mestariteokseksi, jolla on värikäs menneisyys.


Hanya Yanagihara: A Little Life

Rankka romaani seuraa neljän ystävyksen elämää 2000-luvun New Yorkissa. Muun muassa viime vuoden NBA- ja Man Booker -ehdokas.

––

Mitä mieltä olette lyhytlistasta? Voittajasuosikkia?

Olen lukenut ehdokkaista vain Hanya Yanagiharan A Little Lifen, mutta en tiedä, uskonko välttämättä sen voittoon. Kiinnostavimmat ovat taas Bondin Ruby ja McKenzien The Portable Veblen. Hyvin vaikea sanoa, missä olisi eniten voittaja-ainesta.

Voittaja julkistetaan 8. kesäkuuta.

Tunnisteet: ,