Oululaiset kirjabloggaajat vinkkaavat & Cisionin top 10 kirjallisuusblogit


Marraskuu on käynnistynyt mukavasti vähintään kahdesta eri syystä.

Ensimmäinen iloa tuova juttu on Oulun kaupunginkirjasto-maakuntakirjaston sivu oululaisista kirjabloggaajista. Kirjasto esittelee sivuillaan noin vuoden ajan kuukausittain vaihtuvan oululaisen kirjablogin ja bloggaajan kirjavinkit. Lukuisalla on kunnia olla marraskuun kirjablogina, joten käykääpäs katsomassa, mitä kolmea kirjaa siellä vinkkaan! Tulivatko yllätyksenä? Syyskuussa kuukauden kirjablogina oli Oksan hyllyltä ja lokakuussa Dysphoria. Jään innolla odottamaan seuraavana vuorossa olevien oululaisten bloggaajien esittelyjä ja vinkkejä.

Toinen ilostuttava juttu on blogini sijoittuminen kahdeksanneksi Cision Finlandin kirjallisuusblogien top 10 -listalla! Cision listaa kuukausittain eri aihepiirien blogeja ja Helsingin kirjamessujen huumassa lokakuussa on tapana muodostaa suomalaisten kirjallisuusblogien top 10 -lista. Olen hieman hämmentynyt sijoituksestani, sillä ihan rehellisesti sanoen kuvittelin blogini olevan hieman pimennossa, enhän edes juuri käytä mitään somekanavia hyödykseni. Mutta toisaalta, lokakuu ja syksy ylipäätään on ollut vilkkaampaa aikaa blogissani, niin oman aktiivisuuteni kuin täällä vierailleiden osalta. Uusia kuvioitakin on tullut mukaan tässä syksyn mittaan.

Cision painottaa listojensa muodostuksessa erityisesti linkityksiä ja kommentteja, sekä päivitystiheyttä, päivitysten lukumäärää sekä bloggaajan ja lukijoiden välistä vuorovaikutusta. Kiitän siis erityisesti kaikkia blogissani vierailleita ja kommentoineita, olette parhaita (ehdottomasti ilman listasijoituksiakin)! Onnittelut myös muille listalle sijoittuneille!

Kirjallisuusblogien top 10 näyttää tältä:

1. Leena Lumi
2. Bokbabbel
3. Lumiomena
4. Kirsin kirjanurkka
5. Kirjojen keskellä
6. Eniten minua kiinnostaa tie
7. Oksan hyllyltä
8. Lukuisa
9. Marjatan kirjaelämyksiä ja ajatuksia
10. P. S. Rakastan kirjoja

Näiden kivojen juttujen voimalla jaksaa taas yli harmaan marraskuun eikä tämän viikon pitkiin graduseminaarisessioihinkaan valmistautuminen enää väsytä yhtä paljon. Ja tietysti kutkuttavan mielenkiintoisia kirjojakin on luvassa koko loppuvuodeksi.

Toivottavasti teilläkin on mukava marraskuu, älkää antako sen nujertaa!

Tunnisteet: