Loppuvuoden kirjat ja pari kirjaostosta


Vain toinen kirjaihminen voi ymmärtää, miten onnelliselta loppuvuosi tuntuu, kun on tällainen kasa kirjoja odottamassa! Nämä ovat siis suunnitellut loppuvuoteni kirjat, mutta vain suunnitellut. Voi olla, etten ehdi lukea kaikkea tai luen jotain ihan muuta, ainakin osaksi, sillä tuossa kasassa on ainakin muutama sellainen kirja, jotka haluan ehdottomasti lukea jo lähiaikoina. Andy Weirin Yksin Marsissa, Hanya Yanagiharan A Little Life, Anne Tylerin A Spool of Blue Thread ja John Burnsiden The Dumb House ovat sellaisia.

Muutaman kirjan poimin uudestaan mukaan heikohkosti menneeltä kesäkirjalistaltani eli Karl Ove Knausgårdin Taisteluni I, Caitlin Moranin Näin minusta tuli tyttö ja Mark Z. Danielewskin The Familiar : One Rainy Day in May. Olkootpa ne sitten loppusyksyn ja alkavan talven kirjojani, ehkä, kun eivät kesällä kelvanneetkaan.
 
Mutta mitä Kazuo Ishiguron Ole luonani aina tekee pinon päällimmäisenä? Ishigurolta julkaistiin vastikään uusi romaani The Buried Giant, joka vaikuttaa todella kiinnostavalta, mutta en ole lukenut Ishigurolta vielä mitään! Siitä syystä lainasin kirjastosta myös hänen Yösoittoja-kokoelmansa. Ole luonani aina on ollut kirjahyllyssäni jo pitkään, sillä menin katsomaan sen pohjalta tehdyn elokuvan ennen kirjan lukemista ja noh, elokuva ei hävinnyt mielestäni niin nopeasti kuin elokuvat yleensä mielestäni häviävät. Mutta enää en muista tarinan päälinjasta juuri mitään, joten on korkea aika tarttua kirjaan.
 
Siri Pettersenin kehuttu fantasiaromaani Odininlapsi odottelee minua tabletillani. Jatkan yhteistyötä kuukausimaksullisen e-kirjapalvelu Fabulan kanssa ja päätin haastaa itseni tällä heidän valikoimastaan löytyvällä kirjalla. En nimittäin useinkaan lue fantasiaa, mutta kun tätä kirjaa on niin kehuttu, niin kokeillaan. Lopuksi pinon alimmaisena löytyy melkoinen järkäle: Folio Societyn (kannattaa ehdottomasti vilkaista heidän nettikauppansa!) kustantama, kauniisti kuvitettu Frank Herbertin Dune. Sen lukeminen kaikista pinon kirjoista on kaikkein epävarminta, mutta yritetään.
 
Pinoon olisi sopinut vielä monta muutakin kirjaa, kuten vaikkapa kaikki kirjastolainani tai loput kesäkirjalistan kirjat, mutta tuo valittu pino ja tuo määrä kirjoja on vielä realistista saavuttaa.
 
John Burnsiden The Dumb House, Hanya Yanagiharan A Little Life ja Frank Herbertin Dune ovat viime aikojen kirjaostoksia. Teknisesti ottaen jälkimmäinen on poikaystäväni hankinta, mutta kun samaa taloutta tässä ollaan ja aion lukea kirjan itsekin ja niin päin pois. Burnsiden ja Yanagiharan kirjat ovat omia ostoksiani ja ääk, en millään malttaisi odottaa niiden lukemista! Uskon, että molemmat ovat hyvin vahvoja ja vaikuttavia lukukokemuksia, kumpikin omalla tavallaan.
 
Onko teillä loppuvuodeksi mitään lukusuunnitelmia? Tai oletteko tehneet viime aikoina joitain erityisen hyviä kirjalöytöjä, kaupasta tai vaikka kirjastosta?

Tunnisteet: ,