Vuoden kolmannen neljänneksen luetut kirjat

Syksy on jo hyvinkin käsillä ja uskomatonta kyllä, on myös jo tämän vuoden toiseksi viimeisimmän neljännesvuosikatsauksen aika. Mukavan leppoisan ja kirjarikkaan kesän jälkeen olen tehnyt ihanan hidasta paluuta arkeen ja graduni pariin. En siis tiedä vielä, miten vauhdikas loppuvuosi tulee täällä blogin puolella olemaan, mutta ennustaisin vähän hitaampaa tahtia. Riippuu gradusta ja innostuksestani siihen, mutta tietysti toivoisin, että saisin edistettyä sitä ihan kunnolla, vaikka sitten blogini ja lukuharrastukseni kustannuksella. Mutta katsotaan.

Heinä-, elo- ja syyskuussa sain luettua vaikka ja mitä mielenkiintoista, katsokaapas vaikka:

Cormac McCarthy: Veren ääriin, eli Lännen punainen ilta
Mark Z. Danielewski: House of Leaves
Ali Smith: Oli kerran kello nolla
Sirpa Kähkönen: Graniittimies
Bill Willingham: Fables 1 : Legends in Exile
J.-P. Koskinen: Kuinka sydän pysäytetään
Margaret Atwood: Oryx and Crake
Alan Bradley: Piiraan maku makea
Sarah Winman: A Year of Marvellous Ways
Katja Kettu: Yöperhonen
Karoliina Timonen: Kesäinen illuusioni
Leena Krohn: Tainaron : Postia toisesta kaupungista
Anna Lihammer: Kun pimeys peittää maan
Judy Blume: In the Unlikely Event
Delphine de Vigan: Yötä ei voi vastustaa
John Boyne: This House Is Haunted
Pierre Lemaitre: Näkemiin taivaassa

Kuluneen kolmen kuukauden aikana tuli siis luettua yhteensä 17 kirjaa! Se on varmaan jonkin sortin ennätykseni, sillä muina tämän vuoden neljänneksinä olen lukenut vain 12 kirjaa per neljännes. Huomaa kyllä, että vapaa-aikaa on ollut. Eihän katsokaas (humanisti)opiskelijan tarvitse tehdä mitään saadakseen tutkinnot suoritettua hohhoh, terveisin kuitenkin reippaasti yli 60 opintopistettä viime lukuvuonna tienannut.

Lukemieni kirjojen joukkoon mahtui kuitenkin myös pettymyksiä. McCarthyn Veren ääriin, Timosen Kesäinen illuusioni sekä Boynen This House Is Haunted olivat sellaisia, jotka olisi voinut jättää väliinkin. Parhaimpia lukukokemuksia olivat puolestaan Danielewskin ahdistava House of Leaves, Kähkösen koskettava ja taitava Graniittimies, Willinghamin Fables-sarjakuvan ensimmäinen osa, Koskisen en-tajua-miten-se-niin-iskikään Kuinka sydän pysäytetään, Atwoodin dystopinen Oryx and Crake, Winmanin odotettu ja ihana A Year of Marvellous Ways, Ketun persoonallinen Yöperhonen, aina vain mahtavan Krohnin Tainaron, Blumen traaginen In the Unlikely Event ja Lemaitren kerronnaltaan iskenyt Näkemiin taivaassa. Eli melkein kaikki loput! No, muutama siihen väliin asettuvakin siellä oli. Danielewskin House of Leavesin lukemisesta olen erityisen ylpeä, sillä se oli ollut projektinani jo kauan ja väittäisin, ettei se ole mikään kaikkein helpoin kirja.

Luettuja sivuja kertyi yhteensä 6005 eli keskiarvo on 353 sivua per kirja. 

Kysyn usein milloin missäkin yhteydessä, että oletteko te lukeneet listan kirjoja, mutta nyt kysyn, että mikä noista lukemistani kirjoista on teistä kaikkein kiinnostavin, minkä haluaisitte niistä lukea?

Heinäkuun ja syyskuun lopun välille mahtui myös syksyn uutuuskirjojen listailua, joista en todellakaan ole lukemassa kaikkia tämän syksyn aikana, mutta muutama uutuus on kuitenkin tulossa vielä lukuun ensi kuun aikana. Elokuussa hurahdin aikuisten värityskirjoihin (postauksen jälkeen olen hankkinut vielä kolmannenkin värityskirjan, Johanna Basfordin kauniin Salaisen puutarhan, sekä uudet hienot värikynät, eiköhän niillä jo pärjää!) sekä kerroin kesän kirjaostoksistani

Tämän kuun puolivälissä ryhdyin johonkin ihan uuteen, nimittäin seuraamaan täällä bloginikin puolella eri kirjallisuuspalkintoja ja niiden ehdokaslistoja. Osa palkinnoista on minulle entuudestaan tuttuja, sellaisia, joita olen seurannut tarkemmin tai vähemmän tarkemmin jo aikaisempina vuosina, mutta osa on ollut minulle entuudestaan tuntemattomia, mutta kiinnostavuuden perusteella seurantaan valittuja. Tällä hetkellä on meneillään Man Booker Prizen lyhytlistalaisten kamppailu, joka päättyy voittajan julistamiseen ensi kuun 13. päivä, sekä NBA:n pitkälista, joka lyhenee ensi kuussa ja voittaja julistetaan marraskuussa. Tämän vuoden puolella on vielä tulossa International IMPAC Dublin Literary Awardin, Costa Book Awardin ja tietysti Finlandia-palkinnon ehdokasasetteluja ja voittajia.

Kirjasyksystäni on tulossa todella ihana, sillä olen tehnyt hyviä löytöjä niin kirjastosta kuin kirjakaupastakin. Ehkä teen syksyn löydöistä ja loppuvuoden lukusuunnitelmistani erillisen jutun tässä lähiaikoina. 

Lukuisaa ja toivottavasti vielä pitkään aurinkoista syksyä!

Tunnisteet: