Tammikuinen book haul


Tammikuu on siitä ihanaa aikaa, että silloin parhaiten aktivoidun ostamaan kirjoja. Alennusmyynnit ovat tietysti oma lukunsa, mutta usein, kuten tälläkin kertaa, ostan myös normaalihintaisia kirjoja. Tammikuun kirjasaaliistani puolet ovat alennusmyyntilöytöjä, toinen puoli normaalihintaisia.

Suomalaisesta kirjakaupasta mukaani lähtivät Katja Ketun novellikokoelma Piippuhylly ja Granta 1: Ruoka. Odotan erityisesti Piippuhyllyn lukemista, koska siinä esiintyy Kätilöstä, yhdestä kotimaisesta suosikistani, tuttuja henkilöitä. Suunnittelin muuten lukevani Kätilönkin jossain välissä uudestaan ennen syksyllä tulevaa elokuvaa (ja tähän miljoona sydäntä Lauri Tilkaselle).

Loput neljä kirjaa ostin Adlibrikseltä. Ystäväni vinkkasi, että sen alesta löytyy tuo hieno John Irvingin Garpin maailma hienona kovakantisena Keltaisen kirjaston painoksena ja pakkohan se oli klikata heti ostoskoriin. Jo ennestään omistamani, käytettynä ostettu Garpin maailma on aika repaleisessa kunnossa. Loput kirjat olivatkin sitten normaalihintaisia. David Moodyn Strangers on poikaystävälleni, mutta ehkä luen sen joskus itsekin. Sarah Watersin The Paying Guests ja E. Lockhartin We Were Liars taas ovat kirjoja, joita olen ehtinyt jo himoita jonkin aikaa. Jälkimmäisestä olen kuullut vain kehuja ja toivon, ettei Waterskaan petä. Minulla on kirjapinossa odottamassa myös hänen esikoiskirjansa Tipping the Velvet, monen muun mielenkiintoisen kirjastolainan lisäksi.

Teittekö te jotain huippuja kirjalöytöjä alennusmyynneistä? Entä oletteko lukeneet näitä ostamiani kirjoja ja mitä tykkäsitte?

Tunnisteet: