Lukusuunnitelmia ja haaste

Sain tänään aika ihanaa postia. Olin vielä unessa, kun ovikelloa rimputettiin. Jostain syystä postinkantajamme on alkanut kulkea meillä aamuisin jo kahdeksan ja yhdeksän välillä entisen puolenpäivän sijaan. Tein ihan varmasti uuden nopeusennätyksen loikatessani sängyltä ulko-ovelle, ikinä ei ole reaktiokykyni toiminut niin hyvin (ja minullahan on ihan surkeat refleksit, joten se oli aika hyvä suoritus). Ja siellähän se oli, innolla odottamani paketti kera postinkantajan iloisen huomenen!

Olen jo vuoden pari jahkaillut lukevani Harry Potterit uudelleen. Olen lukenut kirjat vain kerran, joten ensimmäisistä osista alkaakin olla jo aika pitkä aika – itseasiassa yli kymmenen vuotta. En myöskään omista sarjan kirjoista kuin kaksi viimeistä. Vähän aikaa sitten televisiosta näkyneet Harry Potter -leffat sysäsivät minut lopulta toimimaan: pakko kerätä koko sarja! Samalla hoksasin, että miksen lukisi kirjoja englanniksi? Rowlingin luoma maailma avautuisi minulle ihan autenttisena. Niinpä sitten tilasin jo kolme ensimmäistä osaa Book Depositorysta. Ei ollut muuten puhettakaan, että olisin miettinyt mitään muita painoksia kuin näitä. Katsokaa miten kauniit kannet!

Toivottavasti ehdin The Philosopher's Stonen pariin pian. Lukupino on jo omasta takaa melkoisen huojuva ja piti käydä vappuaattona vielä kirjastossa hakemassa lisää luettavaa. Luen tällä hetkellä Kate Atkinsonin romaania Elämä elämältä e-kirjana ja olen hyvin koukussa. Elämä elämältä on ensimmäinen varsinainen e-kirjani, jota luen tabletilla, jos ei oteta lukuun paria kandia varten luettua kirjaa. Mietteitä kirjasta ja tabletilla lukemisesta on toivottavasti siis tulossa pian! Tämä viikonloppu onkin vähän enemmän kiireinen kuin tavallisesti, sillä poikaystäväni isosisko tuli vierailemaan Suomessa.

Toukokuussa ajattelin myös viimein päästä Eleanor Cattonin The Luminariesin pariin. Sehän julkaistaan myös suomeksi aivan pian! Olen kirjasta hyvin innoissani, eihän se millään aivan kamala voi olla? Rinnalle täytynee ottaa myös jotain kevyempää, ehkäpä viimeinen lukematon Muumi-kirja ja tietysti myös sarjakuvia! Kirjastosta lainasinkin taas yhden sarjakuvan lisää.

Olen muuten menossa jo reilun viikon päästä polvileikkaukseen. Sain tietää ajasta todella lyhyellä varoitusajalla, viime maanantaina, ja olinkin yllättynyt, että polvi leikataan jo näin pian. Mutta ennemmin nyt kohta kuin vasta puolen vuoden päästä. Saan sentään polven kesäksi kuntoon! Mietinkin jo minkä kirjan otan mukaani sairaalaan (ehdottomasti se tärkein asia), jotta voin lueskella odotellessani leikkaukseen pääsyä ja sitten kotiuttamista. On tietysti mahdollista, joskin epätodennäköistä, että joudun jäämään sairaalaan yöksi, joten senkin takia tätä täytyy miettiä ihan vakavasti!

Jottei tämä mene ihan jaaritteluksi, vastaan vielä Hurja Hassu Lukija -blogin Jassun minulle heittämään haasteeseen. Olen vastannut tähän jo pariin otteeseen aiemminkin, mutta ei se haittaa. En vain oikein osaa enää haastaa tähän ketään!

1. Jokaisen haastetun pitään kertoa 11 asiaa itsestään.
2. Pitää vastata haastajan 11 kysymykseen.
3. Haastetun pitää keksiä 11 kysymystä uusille haastetuille.
4. Haaste tulee laittaa eteenpäin 11 bloggaajalle, joilla on alle 200 lukijaa.
5. Sinun tulee kertoa, kenet olet haastanut.
6. Ei takaisin haastamista.

11 asiaa minusta:

1. Olen hirvittävän laiska siivoamaan. Siivoan vasta kun on ihan pakko. Tänään kuitenkin yllätin itseni: tuli ihan himo pyyhkiä pölyt, järjestellä paikkoja uuteen uskoon ja trimmasin jopa pari huonekasviakin. Sitä yhtä kasvia tuli tosin trimmattua vähän enemmänkin...

2. Viihdyn parhaiten omissa oloissani. Tykkään kyllä toisistakin ihmisistä, mutta yhden uuvuttavan sosiaalisen päivän jälkeen on ihana viettää yksi päivä ihan itsekseen ja nauttia hiljaisuudesta.

3. Ärsytyksen aiheita viime päivinä: taloyhtiön julkisivuremontti, kurssisuoritusten pähkäily, koska tuleva polvileikkaus sekoitti hieman suunnitelmia, ja pääsiäisen jälkeiselle viikolle luvattu virkamieskurssin suoritusmerkintä, jota ei näy vieläkään.

4. Erityisiä ilon aiheita viime päivinä: Harry Potter -kirjat, ärsyttävä viestinnän tentti, joka meni läpi, ja Game of Thrones.

5. En tiedä, pidänkö enemmän oikein paksuista, ohuista vai keskiverron mittaisista kirjoista. Se niin vaihtelee fiiliksen mukaan!

6. Katson elokuvia melko vähän, varsinkaan yksin. Valitsen usein ennemmin kirjan kuin elokuvan.

7. En osaa imitoida Grumpy Catia.

8. Inhoan ihan pienen pieniäkin ötököitä. Vaatii suurta tahdonvoimaa, että pystyn noukkimaan ihan minkä tahansa ötökän, elävän tai kuolleen, lattialta edes paperia käyttäen. Tunnen kuitenkin ötökän paperin läpi ja hyi.

9. En enää osta halpoja ketjuliikkeiden vaatteita elleivät ne oikeasti ole jotain hyvää materiaalia. Mielummin ostan uuden, mutta laadukkaan paidan kerran puolessa vuodessa kuin viisi huonolaatuista samassa ajassa.

10. Haaveilen omistusasunnosta, mikä ei kuitenkaan tällä hetkellä ole kovinkaan realistinen haave. Haluaisin ylimääräisestä huoneesta kirjastohuoneen.

11. Tykkään meikata, laittaa hiuksia ja pukeutua kivasti, mutta olen laiska lakkaamaan kynsiäni enkä koskaan käytä mitään muita koruja kuin korvakoruja.

Jassun keksimät kysymykset:

1. Oletko optimisti, pessimisti vai realisti?
Pakko myöntää, että olen näistä eniten pessimisti. Olen kuitenkin edistynyt asian suhteen ja minua voisi jopa alkaa kutsua realistiksi!

2. Pahin asia, jonka olet kirjalle tehnyt?
Repinyt sen? Tähän liittyy yksi vähän hupsu tarina, mutta antaa nyt olla.

3. Jos saisit päättää, eläisitkö ikuisesti?
Jos kaikki muutkin eläisivät ikuisesti, minäkin haluaisin! Jos muut kuolisivat ja vain minä eläisin ja eläisin, ei kiitos.

4. Minkälaisen unen näit viimeksi?
En muista enää viimeisintä muistamaani unta. Mutta uni, joka tuli mieleeni ensimmäisenä ja jonka näin kylläkin jo joskus yli viisi vuotta sitten, on ainoa näkemäni, jossa kuolin. Olin kävelemässä kouluun ja tien varressa oli jättikokoinen kaivinkone. Yritin ohittaa sen vähän peloissani, mutta sitten se tietysti kääntyi salamana ja kahmaisi minut kauhaansa ja rusensi kuoliaaksi. Sellainen uni se.

5. Oletko eläinihminen?
Eläinrakas kyllä!

6. Asuisitko mielummin maalla vai kaupungissa?
Kaupungissa, ehdottomasti. Nykyisestä kotikaupungistani en enää suostuisi muuttamaan pienempään.

7. Turhin asia mitä kotoasi löytyy?
Täällä on varmasti montakin turhaa asiaa... Ensimmäisenä mieleeni tulevat juuri tänään pois laittamani kynttilät, joita en ikinä polta. Siis en polta ikinä mitään kynttilöitä. Turhia.

8. Mistä unelmoit?
Ajallaan valmistumisesta ja mukavasta työpaikasta ja kissoista ja kauniista kirjahyllyistä ja isommasta kodista ja no tietysti lottovoitosta ainakin jos sitä valmistumista ja mukavaa työpaikkaa ei tule.

9. Netissä ostelu vai "oikea" kirppis?
Ehkäpä netissä ostelu, ainakin kirjojen kohdalla.

10. Blogi mitä seuraat eniten?
En osaa sanoa, seuraan niin montaa blogia!

11. Tänä vuonna paras tapahtunut asia?
Kandin valmistuminen.

Hui, siinäpä ne olivat! Kiitos Jassulle haasteesta!

Nyt nukkumaan ja huomenna taas sosiaalistumaan :)

Tunnisteet: ,