Helmikuun luetut


Helmikuu meni nopeasti ohi. Ei pelkästään siksi, että kuussa oli vähemmän päiviä, vaan myös siksi, että kaikenlaista tekemistä on riittänyt. Oli myös ihanaa pitkästä aikaa saada keskittyä kirjoihin ihan kunnolla! 

Tammikuussa en lukenut yhtäkään kirjaa loppuun, mutta luin Joyce Carol Oatesin Blondia aina kuin suinkin ehdin ja sain sen päätökseen helmikuun puolella. Suurimman osan ajastani tammikuussa vei kandintutkielmani kirjoittaminen. Vihdoinkin se on valmis ja hyväksytty minulle hyvin mieluisin arvosanoin! Enää siis loput kurssit kasaan ja välietappi kohti filosofian maisteria on saavutettu. Aika huisia.

Myös työ on vienyt aikaa, mutta sitäkin on jäljellä enää kolme viikkoa, kunnes palaan taas toukokuussa toiseen päähän taloa vähintään puolentoista kuukauden mittaiselle pätkälle. Elämä on aika mukavaa, kun saan tehdä työtä ja opiskella alaa, joista molemmista pidän hurjan paljon. Jotta tämä elämä ei kuitenkaan olisi aivan ruusuilla tanssimista, täytyy sanoa, että polvitilanne ei ole paljoa edennyt. Kukaan ei oikein tiedä, mikä siinä on vialla (vähiten minä itse), mutta mikään ei kuitenkaan ole rikki. Helmikuu meni siis myös lääkärissä, kuvissa ja fysioterapiassa juostessa. Onneksi polvea voi jumpata kirjaa lukiessa.

Helmikuussa luin seuraavat kirjat:

Joyce Carol Oates: Blondi
Sahar Delijani: Jakarandapuun lapset
David Walliams: Herra Lemu
Laura Lähteenmäki: Ikkunat yöhön
Håkan Nesser: Kim Novak ei uinut Genesaretin järvessä

Massiivisen Blondin jälkeen on tullut tarkoituksella luettua selkeästi lyhyempiä ja kevyempiä kirjoja. Mikään niistä ei kuitenkaan tuntunut ollenkaan samalta kuin Blondi, joka on ehdottomasti ollut alkuvuoden paras kirja. Lyhyiden kirjojen putki katkesi pari päivää sitten kun aloitin erään kauan odottamani ja etenkin ulkoisesti hyvin kauniin kirjan lukemisen. Se on yksi ylläolevan kuvan kirjoista. Odotan siltä paljon!

Luettuja sivuja kertyi 2015, keskiarvo tästä on 403 sivua per kirja.

Hienoa ja aurinkoista kevättä!

Tunnisteet: