Joululahjakirjat


Tänä vuonna olen kai ollut erityisen kiltti, sillä lahjoin itse itseäni neljällä kirjalla. Eipä tarvinnut sitten toivoa niitä muilta, vaan sen sijaan sain esimerkiksi uuden, kauan kaivatun torkkupeiton poikaystävältäni.

Adlibrikseltä tilasin kasan alimmaiset, tämän vuoden mielenkiintoisimmat kirjatapaukset: Donna Tarttin The Goldfinch ja Eleanor Cattonin The Luminaries. Molemmat taidetaan julkaista suomeksi jo ensi keväänä, mutta enhän minä malta odottaa. Molemmat kustansivat alle 20 euroa.

Lahjoin itseäni myös Suomalaisen kirjakaupan löytönurkasta löytämilläni Anna Godbersenin kirjalla Ihania päiviä ja iki-ihanan Joyce Carol Oatesin Sisareni, rakkaani -teoksella. Ihania päiviä maksoi 9,95 euroa ja Sisareni, rakkaani vaivaiset 7,95 euroa! 

Alunperin meninkin Suomalaiseen etsimään juuri tuota Oatesin kirjaa, sillä joku toinen kirjabloggaaja (anteeksi, en muista kuka olit!) oli löytänyt sen sieltä, ilmeisesti vain toisessa kaupungissa, samaan hintaan. Ensimmäiseksi kiersin myymälän koko keskikerroksen läpi eikä kirjaa löytynyt mistään, ei edes pieneltä alekirjoja sisältävältä pöydältä. Huomasin kellarikerroksessa sijaitsevan löytönurkan ja mietin, että viitsinkö kinkata jyrkät portaat alas huonon polveni kanssa. No, pakko oli viitsiä, sillä mitä jos kirja olisi siellä? Menin alas ja tuskastuin aivan sekaisin olevien kirjakasojen ja -rivien edessä, kunnes Godbersenin kirja osui ensimmäiseksi silmiini. En ole vielä lukenut sarjan ensimmäistä osaa, Jazztyttö peilaa, mutta mitäpä siitä. Kun tartuin kirjaan, huomasin sen yläpuolella olevalla hyllyllä vielä yhden kappaleen etsimääni Oatesia! Se hyppäsi kainalooni varmaan sekunnin murto-osassa. Mahtavan löytöni jälkeen portaiden ylös kapuaminen ei tuntunut enää missään!

Kirjakasassa näkyy myös kaksi muuta kirjaa. Orson Scott Cardin Ender's Game -sarjan toinen osa Speaker for the Dead meni lahjaksi poikaystävälleni. Taitanee ehtiä lukea sen jo ennen joulua... Pauliina Rauhalan Taivaslaulu sen sijaan täytyy vielä laittaa pakettiin, se menee joululahjaksi poikaystävän äidille. Ehkä otan kirjan ensi vuoden puolella häneltä lainaan eli joskus niinkin päin. :)

Kuvasta jäi uupumaan vielä yksi kirjallinen lahja, sillä se toimi kirjakasaa kuvatessani erinomaisena studiovalona! Rakas Jaana lahjoi minua nimittäin pienellä ja söpöllä lukulampulla! Sen voi kiinnittää klipsillä kirjan kanteen tai pitää alustaansa kiinnitettynä vaikkapa pöydällä ja näin pimeässä lukeminen onnistuu mainiosti. En ole vielä ehtinyt kokeilla valoa käytännössä, sillä olen muutamana viime iltana simahtanut niin aikaisin, mutta kokeilujen perusteella se vaikuttaisi toimivan hyvin! Kiitos Jaana vielä kerran! <3

Vaikka joululahjakirjoja tulikin nyt hamstrattua useampi kappale, tuskin pääsen lukemaan niitä vielä jouluna. Suunnittelin jo syyskuussa lukevani joulunpyhinä Joyce Carol Oatesin Blondia ja Hannah Kentin Burial Ritesia ja näinpä ajattelin yhä tehdä. Vielä vain olisi yksi klassikko luettavana loppuun, mutta maltankohan vain lukea kun on tuollaisia kirjoja luvassa?

Oletteko te ostaneet itsellenne kirjaisia joululahjoja? Mitä suunnittelette lukevanne jouluna?

Tunnisteet: