Listarakkautta: Mitä kirjoja ottaisin mukaan autiolle saarelle


Perjantainen listarakkaus jatkuu jälleen. Kysymyksessä on siis The Broke and the Bookish -blogista peräisin oleva Top Ten Tuesday -listaus. Nyt listaan kymmenen kirjaa, jotka ottaisin mukaan autiolle saarelle.

1. Sarah Winman: When God Was a Rabbit 
Luin tämän kirjan vasta viime heinäkuussa, mutta haluaisin jo nyt lukea sen uudestaan! Luulen, että tähän kirjaan en kyllästyisi kovin äkkiä, joten se kestäisi useitakin lukukertoja autiolla saarella.

2. John Irving: Garpin maailma
Garpin maailma on yksi suosikkikirjoistani ikinä ja ihan vain senkin vuoksi se täytyisi saada mukaan. Kirja on sellainen, josta varmasti löytää aina uusia puolia jokaisella lukukerralla.

3. Claudie Gallay: Tyrskyt
Autiolle saarelle olisi pakko ottaa mukaan jotain meriaiheista, vaikkei ilmasto siellä olisikaan samanlainen kuin Ranskan länsirannikolla.

4. Katja Kettu: Kätilö
Autiolla saarella täytyisi olla mukana myös jotain kotimaista. Kätilö on yksi hienoimmista kotimaisista romaaneista joita olen lukenut.

5. Sylvia Plath: Lasikellon alla
Yksi niistä suosikeistani, jotka haluaisin lukea uudelleen. Kirja sopii yksinäisiin hetkiin.

6. Mary Ann Shaffer, Annie Barrows: Kirjallinen piiri perunankuoripaistoksen ystäville
Mukaan täytyisi ottaa tietenkin myös jotain kevyempää. Tämä ihana kirja täyttää sen tehtävän hyvin. Lisäksi kirjassa ollaan myös saaressa.

7. Tove Jansson: Muumipapan urotyöt
Muumipapan urotyöt on suosikkini Janssonin muumikirjoista. Se antaa minulle rohkeutta.
 
8. Mark Z. Danielewski: House of Leaves
Listan ainoa kaunokirjallisuuden edustaja, jota en ole lukenut. Tilasin kirjan vastikään poikaystävälleni lahjaksi ja se kiinnostaa myös minua. Kirja vaikuttaa sen verran oudolta niin tarinansa kuin tekstin asettelunsakin puolesta, että autiolla saarella minulla ainakin olisi aikaa perehtyä siihen.  

9. Hugh Honour, John Fleming: Maailman taiteen historia
Jos selviytyisin hengissä pois autiolta saarelta, tämän tiiliskiven ansiosta varmasti pääsisin taidehistorian tentin läpi parhain mahdollisin arvosanoin :D
 
10. Yann Martel: Piin elämä
Kirja ei ole suosikkejani, mutta oppisin siitä selviytymistaitoja.

Mitä kirjoja sinä ottaisit mukaan autiolle saarelle?  

Tunnisteet: