2 vuotta

Lukuisa täytti 14. lokakuuta tasan kaksi vuotta! Tänään syötiinkin sitten kakkua sen kunniaksi (no ei, oikeasti sitä syötiin poikaystävän huomisten synttäreiden kunniaksi, kun kaverit pääsivät tänään paremmin käymään). Vuosi sitten tuntui siltä, että vastahan minä tämän blogin perustin. Siltä tuntuu myös nyt.

Kuluneen kahden vuoden aikana bloggaaminen on aina ollut yhtä kivaa. Ennen blogini ensimmäistä syntymäpäivää aloin opiskella, mikä on sikäli vaikuttanut bloggaamiseen, ettei kaunokirjallisuuden lukemiselle ole enää yhtä paljon aikaa kuin joskus ennen. Se harmittaa, mutta minkäs teet. Opiskelu on tällä hetkellä työtäni, joten lukeminen ja bloggaaminen jäävät auttamatta toiselle sijalle, vaikka ne ovatkin rakkaita harrastuksiani.

Kahden vuoden aikana kirjablogimaailma on kasvanut melko paljon. Ihanaa, että meitä kirjabloggaajia on enemmän kuin ennen, mutta enää en ehdi kommentoida muiden kirjoituksia niin paljon kuin haluaisin. Mutta yhteisöllisyys täällä on ihan mahtava juttu, sillä kirjoista keskusteleminen samanhenkisten ihmisten kanssa on ihanaa.

Ajattelin synttäreiden kunniaksi vilkaista hieman blogini tilastoja näiden kahden vuoden ajalta. Tosin otin Google Analyticsin käyttöön noin puolen vuoden bloggaamisen jälkeen, joten ihan paikkansapitävät sen tarjoamat tilastot eivät ole.

Blogissani on vierailtu huhtikuusta 2011 lähtien yli 50 000 kertaa. Bloggerin kautta seuraajia on tällä hetkellä 136, se on jo monta ihmistä! Kahden vuoden aikana olen kirjoittanut 214 kirjoitusta, suurin osa niistä on kirja-arvioita. Tuotteliain tunnun olevan kesäisin, jolloin onkin eniten aikaa lukea.

Kymmenen katsotuinta tekstiäni (Google Analyticsin mukaan) ovat:

Kymmenen yleisintä hakusanaa (Google Analyticsin mukaan), joilla blogiini on tultu, ovat:

Kotimaiset kirjat ja muumit jyräävät siis (edelleen).

Huvittavilla hakusanoilla on myös silloin tällöin tultu tänne sitten viime katsauksen. Niitä ovat olleet muun muassa muumit huumeet, komeimmat näyttelijät, naisiin menevä, "vain runkataan" vain ei mitään muuta sohvalla tarina, apua apua, bloggari juoru, eroottiset kasvonpiirteet, haluaisiko joku kirjoittaa esseeni minun puolestani?, hyviä kirjoja miehelle luettavaksi ja kaiken kukkuraksi muumi persereikä

Mistä näitä oikein tulee?! Tähän ihmettelyyn on hyvä lopettaa. Mukavaa ensi viikkoa!

Tunnisteet: