Kesäkuussa luettua

http://www.flickr.com/photos/jiiikoo/

On viimeinen päivä kesäkuuta ja se tarkoittaa katsausta kuukauden luettuihin:

Ransom Riggs: Miss Peregrine's Home for Peculiar Children
Colm Tóibín: Brooklyn
Jean-Dominique Bauby: Perhonen lasikuvussa
Eero Kuparinen: Aleksandriasta Auschwitziin. Antisemitismin pitkä historia
Mika Kallioinen: Rutto & rukous. Tartuntataudit esiteollisen ajan Suomessa
Gaute Heivoll: Etten palaisi tuhkaksi

Kesäkuu näyttää olleen täysin mieskirjailijoiden kuukausi kuten oli toukokuukin. Luin kuitenkin jopa kuusi kirjaa, hyvä minä! Joukossa on yksi englanninkielinen kirja ja kaksi tietokirjaa ja muutenkin tuli taas luettua hyvin vaihtelevasti.

Olen muuten hyvilläni, että olen onnistunut laajentamaan lukemistani englanninkielisiin kirjoihin! Ihanaa, että uskalsin kokeilla, sillä huomasin sittenkin osaavani englantia sen verran, että ainakin sellaista suht tavallista kieltä sisältävien kirjojen lukeminen onnistuu hyvin. Ihanaa, että uskallan nyt tarttua erityisesti niihin aarteisiin, joita ei toistaiseksi ole vielä suomennettu. Ensi kuussa onkin tarkoitus taas lukea ainakin yksi kirja englanniksi.

Mutta takaisin kesäkuun luettuihin. Parhaimman kirjan pystiä ei tarvitse kauaa miettiä, se menee totta kai Heivollin romaanille Etten palaisi tuhkaksi. Seuraavana tulevat Tóibínin Brooklyn ja Kallioisen Rutto & rukous. Huonointa en osaa valita, sillä loput olivat kaikki aika tasaisen hyviä. Kaiken kaikkiaan kesäkuu oli oikein hyvä lukukuukausi!

Luettuja sivuja kertyi yhteensä 1757, keskiarvo tästä on 293 sivua. Mitään paksukaisia ei siis tullut luettua :)

Mitä muuta kesäkuussa tapahtui? Otin osaa blogeja kiertäneeseen Ota riski ja rakastu kirjaan -haasteeseen. Sain yhteensä kaksi haastekirjaa (J. Fenimore Cooper: Viimeinen mohikaani, Marina Lewycka: Meidät kaikki on tehty liimasta), jotka pyrin lukemaan tässä kesän aikana. Lisäksi tein katsauksen ensi syksyyn tulevien uutuuskirjojen osalta.

Mukavaa ja toivottavasti lämmintä heinäkuuta!

Tunnisteet: