Viime aikojen kirjahankintoja ja muuta asiaa

Tässäpä tämän vuoden ensimmäiset uudet kirjahyllyni asukkaat:


L.M. Montgomery: Anna omassa kodissaan
Emma Donoghue: Huone
Louisa May Alcott: Little Women & Good Wives
Angela Sommer-Bodenburg: Pikku vampyyri matkalla
Marguerite Duras: Sodan vihkot ja muita kirjoituksia
A.A. Milne: The Complete Winnie-The-Pooh
Terry Pratchett: Valtio

Anna-kirja ja Huone kustantajilta, englanninkielinen yhteisnide Pikku naisista ja Viimevuotisista ystävistämme yliopiston humanistisen killan vaihtopöydästä ja Pikku vampyyri, Sodan vihkot, englanninkielinen Nalle Puh (sis. alkuperäisen Winnie-The-Poohin lisäksi The House at Pooh Cornerin) ja Valtio Suomalaisen kirjakaupan alesta.

Suomalaisen kirjakaupan loppualessa kävin tänään, joten jälkimmäiset neljä ovat tuoreimmat kirjahankintani. Ale oli hurjan hyvä, sillä jos ostit kaksi alekirjaa, sait toisen ilmaiseksi, jos neljä, sait kaksi ilmaiseksi ja niin edelleen. Neljä kirjaa maksoi yhteensä 16 euroa, ei ollenkaan huono tarjous! Ja näköjään eniten löytöjä tein lasten- ja nuortenosastolta, hih. Kävin lisäksi Akateemisen alessa, mutta vaikka siellä alekirjat olivat puoleen hintaan, en löytänyt mitään tarpeeksi kiinnostavaa. Toisaalta ihan hyvä niin, sillä näissäkin riittää luettavaa toviksi.

Sitten muuta asiaa. Olen muuttanut blogini kommenttiasetuksia ja kommenttilaatikko näyttää nyt erilaiselta kuin ennen. Toivottavasti se toimii, sillä joillakin on ollut ongelmia kommentoida muihin kuin ponnahdusikkunaan avautuvaan kommenttilaatikkoon. Sähköpostia saa nakata jaksaessaan jos ei toimi.

Toinen tärkeä asia, jota olen miettinyt jonkin aikaa. Olen jo kauan aikaa pisteyttänyt lukemani kirjat tähdillä. Aion tehdä niin jatkossakin, mutta ajattelin jättää plussat, miinukset ja puolikkaat tähdet pois. Nyt kun kirja-arvioita on kertynyt jo suht paljon, tuntuu, että menen itse sekaisin miinuksista ja puolikkaista ja muista. Kyllähän ne sinällään helpottavat pisteiden antamista kirjalle, kun arvosteluasteikko ei ole niin tiukka, mutta kirja-arvioiden kertyessä on entistä hankalampaa miettiä, että onko tämä kirja x nyt plussan verran parempi kuin kirja y vai ei. 

Eihän se auta kuin kokeilla. Jos tuntuu vaikealta, palaan vanhaan systeemiin. Luulen kuitenkin onnistuvani! Aion myös muuttaa aiempien arvioiden pistemäärät tähän uuteen systeemiin sopiviksi. Onneksi en ole kirjoittanut blogiani monia vuosia ja/tai lue 30 kirjaa kuukaudessa, helpottaa hommaa kummasti :D

Mukavaa viikonloppua!

Tunnisteet: