Cecily von Ziegesar: Gossip Girl - Eliittinuoret


Gossip Girl on yksi niitä harvoja tv-sarjoja joita seuraan. Etenkin pari ensimmäistä kautta ovat olleet huippuja, mutta kyllä sitä edelleen katselee, ainakin Chuckin ja Blairin vuoksi :) Tv-sarja perustuu samannimiseen Cecily von Ziegesarin luomaan kirjasarjaan ja monta vuotta onkin ollut aikomukseni tutustua myös kirjoihin. Ihan sattumalta kävelin taannoin kirjastossa Gossip Girlien ohi ja tartuin heti ensimmäiseen osaan.

Mikäli tv-sarja on mennyt ohi, Gossip Girl siis kertoo New Yorkin Manhattanilla asuvista high school -ikäisistä nuorista, rikkaista ja kauniista tytöistä ja pojista, erityisesti Serenasta, Blairista, Natesta ja Chuckista. Soppaa ovat sekoittamassa vähemmän hohdokkaista kaupunginosista kotoisin olevat Dan, Jenny ja Vanessa, jotka tulevat tarinaan mukaan joko pyrkyreinä tai rakastuneina.

Gossip Girl on tuntematon, joka pitää netissä juorusivustoa, joka keskittyy kirjan päähenkilöiden elämään. Vielä kirjasarjan ensimmäisessä osassa Gossip Girl ei aiheuta kovin paljoa vaikeuksia, mutta myöhemmin hän tulee sitä tekemään. Tässä kirjassa keskitytään hahmojen esittelemiseen ja Serenan sisäoppilaitoksesta paluuseen, mikä saa juorukellot liikkeelle.

Odotin kirjalta kepeyttä, rentoutta ja samanlaista otetta kuin tv-sarjallakin on, mutta valitettavasti toiveeni eivät oikein toteutuneet. Tv-sarja on toteutettu hyvällä maulla ja sitä viitsii aikuinenkin katsoa, kun taas kirja on selkeästi suunnattu yläasteikäisille ja on vähän mauton. 

Toinen seikka on kirjan kieli, niin kömpelöä (tosin nuortenkirjoissa usein on). Ja entäpä nämä kohdat: "'Kai sinä käytät kondomia?' Blair mumisi tuijottaen hypnotisoituneena Naten seisovaa kalua. Se näytti siltä kuin aikoisi ottaa haltuunsa koko maailman." ja kohta, jossa Cyrus, Blairin tuore isäpuoli, kysyy Natelta: "'Joko olette olleet sängyssä?'" Surkuhupaisaa ;<

En tiedä muuttuuko kirjasarja fiksummaksi seuraavien osien myötä vai kannattaisiko siirtyä lukemaan näitä englanniksi (kieli / suomennos oli se pahin ongelma) vai jätänkö kokonaan väliin ja katson vain tv-sarjaa. Mutta tuskinpa lähiaikoina tulen lukemaan näitä lisää. 

Mikähän tässä alkuvuodessa nyt mättää. Toivottavasti seuraava lukemani kirja on parempi!

✩✩

Cecily von Ziegesar: Gossip Girl - Eliittinuoret (Gossip Girl, 2002)
Suom. Tytti Träff
WSOY 2009, 205 s.

Tunnisteet: , , , , , ,