Lukuisan ensimmäinen kysely + Top 10

Kuten huomaatte, on oikealle sivupalkkiin ilmestynyt blogini ensimmäinen kysely. Kysyn siis teiltä, että minkä näistä neljästä kirjasta lukisin ensimmäisenä: Astrid Lindgrenin Ronja Ryövärintytär, Anna Godbersenin Juoruja, Riikka Pulkkisen Totta vai kenties L.M. Montgomeryn Anna opettajana? Vastaamiseen on aikaa viikko ja sitten aloitan eniten ääniä keränneen kirjan lukemisen ellei mitään muuta ole kesken.

Ihan sattumalta vaihtoehdot ovat kaikki naiskirjailijoita ja sellaisia kirjoja, jotka minun on täytynyt lukea jo aika kauan aikaa. Mukana on kaksi kirjasarjan edustajaa, Huumaa-sarjan toinen osa Juoruja sekä Anna-sarjan neljäs osa Anna opettajana, kotimainen Totta sekä lastenkirjallisuutta edustava Ronja Ryövärintytär. Odotan innolla miten äänet alkavat jakaantua!

LISÄYS: En tiedä kuinka moni on ehtinyt kyselyyn vastata, mutta näyttää siltä, ettei se oikein suostu toimimaan. Poikaystäväni testivastasi siihen, joten ainakin yksi ääni siellä pitäisi näkyä, mutta minulle näyttää nollaa, niin sisäänkirjautuneena kuin -kirjautumattomana. Vai päivittääkö kysely itse itsensä jossain välissä? Kokemuksia kyselyiden toimimattomuudesta? Pitäisikö hankkia kysely Bloggerin ulkopuoliselta taholta?

Toinen asia tänään on hyvin monessa kirjablogissa kiertänyt Top 10 -haaste. Haaste on alunperin ollut kosmetiikkatuotteiden top 10 -lista, mutta muotoutui kirjabloggaajille sopivaksi top 10 -kirjoiksi. Suosikkikosmetiikatkin toki saa listata. Haastan mukaan kaikki, jotka eivät ole tätä vielä tehneet!

Kosmetiikka- ja kauneudenhoitotuotteet: 

1. IsaDora Build-Up Mascara Extra Volume 100 % WP -ripsiväri (kestää, kestää ja kestää)
2. Nivea Soft Body & Face Cream (kivalta tuoksuva Nivean perusvoide)
3. Lumene Cover Stick, 02 Natural Beige (juuri sopiva sävy vaalealle iholleni, peittää hyvin eikä valu tai suttaannu iholla)
4. Tigin hiustuotteet (vain positiivisia kokemuksia, jo pelkkä tuoksu houkuttelee)
5. Schwarzkopfin OSiS Session Finish Extreme Hold Hairspray (pitää tukan paikallaan tekemättä kypärää)
6. Nivea Beauté Stay Real Blush, Shades Of Rose (olen poskipunariippuvainen)
7. L'oréal Paris True Match Minerals -meikkivoide, sävy Golden Ivory (käytän harvoin meikkivoidetta, mutta kun käytän, on valintani tämä puuterimainen meikkivoide)
8. Derma V10 Cocoa Body Butter (herkullinen tuoksu)
9. Ripsentaivuttimet (ei mitään puhetta laittaa ripsaria ennen ripsien taivuttamista)
10. Natusan 24 Hour Moisture Hand Cream (toimiva käsivoide, auttoi erinomaisen hyvin toipumaan viime talvena vaivanneesta kädenselän ilmeisesti kuivuudesta johtuneesta ihottumasta)

Seuraavaksi sitten kirjat. Top 10 -lista ei ole missään erityisessä järjestyksessä ja perusteluina valinnoilleni on tämän hetken fiilis ja mieleenpainuneimmat lukukokemukseni. 

Kirjat:

1. John Irving: Garpin maailma
2. Cormac McCarthy: Tie
3. Audrey Niffenegger: Aikamatkustajan vaimo
4. Tove Jansson: Muumipapan urotyöt
5. Mary Ann Shaffer, Annie Barrows: Kirjallinen piiri perunankuoripaistoksen ystäville
6. L.M. Montgomery: Annan unelmavuodet
7. José Saramago: Kertomus sokeudesta
8. Joanne Harris: Herrasmiehiä ja huijareita
9. Mary S. Lovell: Mitfordin tytöt
10. Sylvia Plath: Lasikellon alla

Huh, vaikea lista, mutta siinäpä se nyt on.

Tunnisteet: ,