Hehkutusta

Olen huudellut tästä jo niin "oikeassa elämässä" kuin Facebookissa ja Livejournalissakin, mutta täytyyhän se kertoa vielä täällä, kun olen tästä asiasta hieman puhunutkin blogissani.

Historian pääsykokeessa olleet saivat tänään tiedustella saamiaan koepistemääriä yliopistolta. Varsinaiset viralliset tulokset tulevat vasta 30. kesäkuuta, mutta on aika kivaa, että kokeesta saatuja pisteitä pystyi kyselemään jo näin pian. 

Hieman tärisevin käsin tartuin puhelimeeni kello kahdentoista tienoilla ja sain melkein heti lehtorin langan päähän. Hieman jännitti! Varsinkin kun puhuin aikaisemmin täällä blogissani kokeen menneen aika keskinkertaisesti. Riittikö se?

Lehtori kertoi pisteet ja meinasi päästä melkoinen litania kirosanoja! Ja ihan hämmästyksestä, ei pettymyksestä. Koepisteiden perusteella olin neljänneksi paras. Siis mitä! Voitteko kuvitella? Neljänneksi parhaat koepisteet jostain vähintään yli sadasta osallistujasta! Vaikka viralliset tiedot sisäänpääsystä saakin vasta tämän kuun lopulla, lehtori kuitenkin jo onnitteli minua. Kuulemma esseenikin oli yksi parhaista (18½/20 pistettä), joka omasta mielestäni, ihan oikeasti rehellisesti sanoen, tuntui menneen aika penkin alle. Ei ilmeisesti sitten mennyt :--D

Voi vitsit, että olen iloinen! Minullahan ei siis ole edes ylioppilastutkintoa (vielä) ja aionkin nyt esiintyä elävänä esimerkkinä siitä, että kyllä ammattikoulunkin  käynyt voi päästä yliopistoon! Tosin olenhan käynyt iltalukiota jo hyvän tovin ja sitä kautta oppinut kirjoittamaan esseitä sekä vastaamaan kysymyksiin oikealla tavalla ja niin edelleen.

On muuten hauskaa aloittaa syksyllä yliopisto-opinnot sekä käydä siinä sitten parina päivänä kirjoituksissa! :--D Onneksi kirjoittamatta on enää äidinkieli ja englanti, joihin ei tarvitse sillä tavalla lukea tai päntätä. Mutta voinpahan sanoa sitten omaavani ammatin, olevani ylioppilas ja vielä kaiken lisäksi opiskelevani yliopistossa ja joskus olevani vähintään maisteri!

Jos vaan kirjojen lukemisesta tulisi jotain tämän kaiken innostuksen keskellä :--D

Tunnisteet: