Day 1: Best book you read last year

Haastetta jo heti alkuun! Mikä kirja voisi ylittää kaikki muut kun vertaillaan viime vuonna lukemiani kirjoja? Täällä listasin viime vuoden top 10 kirjat ja voin todeta, että lista koostuu hyvin erilaisista, upeista ja ihanista kirjoista. Miten niitä voi edes vertailla keskenään?

Esimerkiksi Adamsin Ruohometsän kansa ei viehättänyt minua aluksi, mutta loppua kohden se oli loistava ja jäi kummittelemaan mieleeni pitkiksi ajoiksi. Se on minusta hyvän kirjan merkki. Godbersenin Huumaa viihdyttää erinomaisesti ja rakastan sen miljöötä ja Gruenin Vettä elefanteille on sekin upea kuvaus entisajan sirkuselämästä. Aloitin viime vuonna lukemaan Muumi-kirjoja ja Muumipapan urotyöt kolahti kovaa ja on sitä paitsi hurjan söpö. Keneallyn Schindlerin lista taas on raadollinen ja hyvin koskettava. Montgomeryn Annan nuoruusvuodet herätti uudelleen kiinnostukseni tyttökirjoja kohtaan ja Plathin Lasikellon alla on yksi ehdottomia suosikkikirjojani. Näiden seassa voisi vielä olla Kirjallinen piiri perunankuoripaistoksen ystäville, mutta sain sen luettua vasta tämän vuoden puolella.

Okei, pitkän pohdinnan jälkeen valitsen viime vuoden parhaaksi kirjaksi Tove Janssonin Muumipapan urotyöt!

Kirja on ensimmäinen lukemani Muumi-romaani ja toistaiseksi niistä paras. Kirjassa on makuuni paljon seikkailua ja huumoria sekä kaunis ja suloinen kuvitus (katsokaa nyt tuota kanttakin!).

Lisää kirjasta voi lukea täältä.

Tunnisteet: