Day 3: Your favourite series

Nyt kun aloin kunnolla miettiä tätä kohtaa, huomasin, etten ole kamalasti eri kirjasarjoja lukenut, siis ainakaan kokonaan. Loistava valinta olisi varmasti L.M. Montgomeryn Anna-sarja, mutta olen vasta lukenut sarjan kaksi ensimmäistä osaa. Luulen kuitenkin, että kyseinen sarja tulee olemaan yksi suosikkejani kun saan sen loppuun. Tove Janssonin Muumi-kirjat ovat olleet myös loistavia, mutta niitäkin on vielä kolme lukematta. Anna Godbersenin Huumaa-sarjasta olen lukenut vain ensimmäisen.

Entä mitä luin lapsena? Carolyn Keenen Neiti Etsivät olivat ihania, mutten sentään niitä kaikkia ole lukenut. Olisi aika hauskaa joskus palata niihin uudelleen! Sonja Lukuhetkistä muuten valitsi Neiti Etsivät lempparikseen, käyhän kurkkaamassa. :--) Luin lapsena oikein urakalla myös Francine Pascalin Sweet Valley High -sarjaa, Ann M. Martinin The Baby Sitters Clubia (sarjan innoittamana halusin ehdottomasti saada huoneeseeni oman puhelimen :--D) ja Angela Sommer-Bodenburgin Pikku vampyyri -sarjaa. Pikku vampyyrit olivat ehdottomia suosikkejani ja taisinkin lukea niistä aikalailla kaikki. Tv-sarja oli myös valloittava.

Mutta sarja jonka olisin lukenut kuitenkin kokonaan? Monen muun tavoin vastaan tähän J.K. Rowlingin Harry Potter -sarjan. Kuten moni parikymppinen, minäkin kasvoin niiden parissa lapsesta aikuiseksi. Ensimmäisen Harry Potterin luin ala-asteikäisenä ja siitä se sitten lähti. En kuitenkaan koskaan ole ollut mikään kova fani, vaikka kirjat olenkin halunnut lukea mahdollisimman pian ilmestymisen jälkeen ja elokuvatkin ovat minusta loistavia. Viimeisimmän elokuvan katsoin kuitenkin vasta pari päivää sitten. En edes omista kaikkia sarjan kirjoja, vain kaksi viimeistä. Tarkoitus olisi hankkia loputkin ja kerran lähikirpparilla käydessäni huomasin eräässä pöydässä minulta puuttuvat kirjat vain muutaman euron kappalehintaan. Minulla oli syli jo aika täynnä, joten ajattelin, että palaanpas tuohon pöytään miettimään sitten kun olen kiertänyt muut pöydät. No, tietenkin joku tyttö ehti ne siitä napata ennen kuin sain kierrokseni loppuun, terveisiä vain sinne!

Tunnisteet: