Stressaa!

Juuri nyt minua stressaa lukeminen. Aivan, lukeminen! Eihän tässä olisi mitään hätää, jos lukemistona olisi vain ihanaa kaunokirjallisuutta, mutta kun siihen kuuluu myös matematiikan kirjojen selailua (ja tietysti laskujen laskemista) ja historian kurssikirjojen ja Maailmanhistorian pikkujättiläisen lukemista. Opiskelen siis aikuislukiossa ja ylioppilaskokeisiin on enää aikaa vain kaksi kuukautta. Enkä ole niihin valmentautuessani edennyt vielä kovin pitkälle, pelkään että aloitin liian myöhään. Apua! Onneksi olen kuitenkin mukana molempien aineiden kertauskursseilla.

En tiedä miten organisoisin lukemiseni. Tähän mennessä parhaaksi keinoksi on havaittu opiskeleminen päivisin ja ns. hupilukeminen iltaisin ennen nukkumaanmenoa. Ärsyttää vain kun hupilukeminen jää niin vähälle. En uskalla lipsua lukemaan päivisin, koska sitten opiskelu menisi sekaisin.

Onneksi tätä sekavaa lukutilannetta jatkuu enää vain se kaksi kuukautta. Jos saan Pilvikartaston luettua ennen ylioppilaskokeita (kamalaa, jos en), niin lupaan itselleni sen jälkeen lukea vain ohuita kirjoja yo-kokeisiin saakka, en 600-sivuisia järkäleitä.

Tunnisteet: